Nyári napközis tábor és szünidei gyermekétkeztetés

KÖZLEMÉNY
a szünidei gyermekétkeztetés biztosításáról valamint a 2020. évi
nyári napközis táborról

Az Önkormányzat az idei évben is megszervezi a nyári napközis táborát, valamint biztosítja a nyári napközis táborban részt nem vevő iskolás gyermekek számára a napi egyszeri meleg ebédet elviteles formában.

1. Igénybevevők köre

1.1 Nyári napközis tábor
⦁ A XV kerületi Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező gyermekek, vagy/és
⦁ a XV. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén működő iskolák első – hatodik osztályos tanulói, akik a 12. életévüket a tábor utolsó napjáig (2020. augusztus 19.) nem töltik be.

Egyedi kérelem útján a táborvezető javaslata alapján a polgármester jóváhagyásával vehet részt a nyári napközis táboroztatásban az a gyermek aki,
⦁ a 12. életévét a tábor utolsó napjáig (2020. augusztus 19.) betölti, de a tábor utolsó napjáig (2020. augusztus 19.) 14. életévét még nem tölti be, illetve o aki nem rendelkezik a XV. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, és nem a XV. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén működő iskola tanulója.

1.2 Szünidei gyermekétkeztetés eiviteles formában

A nyári napközis táborban részt nem vevő, a XV. kerületben bejelentett lakó – vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen is a XV. kerületben lakó iskolás, kiskorú gyermekek.

2. Nyári napközis tábor és a szünidei gyermekétkeztetés elvitelének helyszínei

⦁ Czabán Általános Iskola (1152 Budapest, Széchenyi tér 13.)
⦁ Hártyán Általános Iskola (1157 Budapest, Hártyán köz 2-4.)
⦁ Szent Korona Általános Iskola (1155 Budapest, Szent Korona útja 5.)

3. Igénybevétel időtartama

3.1 Nyári napközis tábor
2020. június 29-től (hétfő) – 2020. augusztus 19-ig (szerda) munkanapokon 6.30 – 17.00 óra között

3.2 Szünidei gyermekétkeztetés
2020. június 29 – 2020. augusztus 31. közötti időszak (munkanapokon)
A meleg ebédet 11.30 – 14.00 óra között lehet átvenni.
A meleg ebédet csak saját tároló edényben lehet átvenni.

4. Jelentkezés/befizetés

4.1 Nyári napközis tábor
A táborba jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és személyesen történő benyújtásával, valamint az étkezés megrendelésével lehet. A jelentkezési lapot az étkezés befizetésekor vagy ingyenesen étkező gyermek esetében az étkezés megrendelésekor a helyszínen kell leadni.
A táborban a gyermekek számára napi háromszori étkezést biztosítunk (tízórai, ebéd, uzsonna).

4.2 Szünidei gyermekétkeztetés
A szünidei gyermekétkeztetés esetében személyesen kell megrendelni az étkezést.

4.3. Időpontok és helyszínek

http://gmkxv.hu/evcms_medias/upload/files/Hirek/20200616/Kozlemeny_szulok%20tajekoztatasa%20a%20Nyari%20napkozis%20taborrol_gyermeketkeztetes_2020.pdf

4.4. Étkezés igénybevételéhez szükséges dokumentumok

A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény alapján a kerületben lakóvagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is itt lakó gyermekek a nyári napközis táborban ugyanazt az étkezési díjkedvezményt vehetik igénybe, amelyre a tanév során jogosultak voltak.
A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény iránti kérelmet a nyári napközis tábor kezdetét megelőző 5. napig lehet benyújtani – mely határidő elmulasztása jogvesztő – az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3., Ügyfélszolgálati idő: hétfő: 8.00-18.00 óráig, kedd, szerda, csütörtök 8.00-16.30 óráig, pénteken 8.00-12.30 óráig).
Benyújtandó dokumentumok: e Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezményről szóló határozat ® diétás étrend igénylése esetén a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján kiállított szakorvosi igazolás
Azon gyermekek szüleinek, akik térítésmentesen étkeznek, a befizetési napokon meg kell rendelniük az étkezést a következő hétre.

5. Étkezés lemondása

Kérjük, amennyiben megrendelték az étkezést, de valamilyen oknál fogva mégsem tudják igénybe venni, akkor azt lemondani szíveskedjenek.

A megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.30 óráig írásban lehet lemondani a következő két formában:
⦁ etkezeslemondas@gmkxv.hu emailcímen
⦁ személyesen leadva a tábor helyszínén