Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021. tanévre

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhassanak meg.

A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzeti iskoláját megtalálják az alábbi keresőben: https://kir.hu/korzet (A körzetes iskola az állandó lakhely szerint értendő.)

Ha a szülőknek (apa és anya) / gondviselőnek nincs eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi 2020. április 28-ig. A körzetes iskolába történő beiratkozási szándékát kérjük, erősítse meg az intézmény felé.

Amennyiben a gyermek rendelkezik nevelési tanácsadóból vagy szakértői bizottságtól származó szakvéleménnyel, kérjük, azt is csatolja a feltöltendő dokumentumokhoz, vagy küldje el elektronikus formában a lenti címre. (A kitöltendő nyomtatványok az iskola honlapján a Közérdekű – Beiratkozás – Beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok résznél találhatók meg, illetve papír alapon az iskola portáján hozzáférhetők.)

A könnyebb ügyintézés érdekében kérjük a Kedves Szülőket, hogy jelezzék szándékukat, ha gyermeküket másik iskolába szeretnék íratni.
Ha a körzetünkbe tartozó gyermek a 2020/21. tanévben mentesül a tankötelezettség alól, kérjük az erre vonatkozó igazolást intézményünkbe lehetőleg elektronikus úton eljuttatni.

Online beiratkozás az első évfolyamra

https://eugyintezes.e-kreta.hu

– Ha már van a szülőnek / gondviselőnek belépési jogosultsága a KRÉTA-rendszerbe (testvér már jár ide):
belépés – e-ügyintézés – beiratkozás általános iskolába (adatok megadása, dokumentumok feltöltése)
– Ha nincs belépési jogosultság:
regisztráció – ügyintézés indítása – beiratkozás általános iskolába (adatok megadása, dokumentumok feltöltése)

Ha bármilyen kérdésük van, a következő email címre írjanak: beiratkozas@karoberto.hu
Ugyanide küldhetnek bármilyen, a beiratkozással kapcsolatos egyéb információkat is.

Hívhatnak bennünket telefonon is: 1-307-5739

Papír alapú, személyes megjelenést igényló beiratkozás csak különösen indokolt esetben lehetséges, előzetes szándéknyilatkozat megtétele utáni előre egyeztetett időpontban. Ebben az esetben egyszerre csak egy szülő (1 fő) tartózkodhat a beiratkozás helyszínén.

KÉRJÜK A KEDVES SZÜLŐKET, HOGY A KRÉTA RENDSZER HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS DÁTUMAIT MINDENKÉPPEN TARTSÁK BE.