Palota iskolakezdési támogatás

Tisztelt kerületi Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.5.) önkormányzati rendeletének 12/A §-a lehetőséget nyújt Palota iskolakezdési támogatás igénylésére azon kiskorú gyermeket nevelő szülők részére, akinek gyermeke az általános iskola első, vagy ötödik osztályát kezdi meg.

A támogatást az a gyermekkel azonos bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező szülői felügyeletet gyakorló szülő vagy gyám igényelheti, aki rendelkezik XV. kerületi bejelentett lakcímmel és életvitelszerűen is a kerületben él, illetve a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó 228.000 Ft-ot.

A Palota iskolakezdési támogatás egyszeri, összege gyermekenként 20.000 Ft.

A támogatást június 1. és szeptember 30. között lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) vagy postai úton (1601 Bp., Pf.: 46.).

A kérelmet formanyomtatványon lehet benyújtani – mely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.bpxv.hu).

A kérelemhez mellékelni kell a nyomtatványon felsorolt iratokat, igazolásokat (a gyermek tanulói jogviszony igazolása, a család jövedelmének igazolása, stb.).

Cserdiné Németh Angéla
polgármester sk.

Iskolánk első féléve képekben meg tekínthető pdf formátumban az alábbi linkre kattintva.