Leendő elsősöknek, szülőknek

Szilvi néni és Gábor bácsi

Szeptemberben végre előttetek is megnyílik a Károly Róbert Általános Iskola csodálatos vára, ahova sok szeretettel várunk benneteket, kicsi elsősöket. Képzeljétek! A mi sulink egy igazi vár, benne az osztályunk egy olyan hely, ahol közösen ismerkedünk majd meg a számok, betűk és minden tudás varázslatos világával.

Szeretnénk, ha ti is megszeretnétek a számolást, írást és olvasást. Szilvi néni kalauzol el majd benneteket a számok rejtélyekkel teli, érdekes világában, míg Gábor bácsi vezeti a kezeteket írás közben, és tanítja meg a betűk titkait.

Nálunk a kis lovagok is szabadon énekelhetnek, és a hercegnők is megküzdhetnek a tűzokádó sárkánnyal.

A bölcsességet rejtő könyvek bújása mellett biztosan sok időtök fog jutni az udvar ügyességet és rátermettséget megkívánó játszóterére is, emellett rengeteg közös kaland és élmény is vár ránk.

Hiszünk abban, hogy a mi kis várunk, benne a sok kis apróddal, csak a szülőkkel együtt válhat bevehetetlen erőddé.

Csilla néni és Zsuzsa néni

„Minden emberben van tehetség, nincs olyan gyerek, akiben ne szunnyadna ennek valamilyen fajtája.” (Czeizel Endre)

Hosszú évek óta tanítunk együtt párban – Csilla néni és Zsuzsi néni – és meggyőződésünk, hogy minden gyermek jó valamiben! Csak ezt a jót kell meglelni és felszínre segíteni! Éppen ezért a legfőbb célunk, hogy a ránk bízott gyermekeknél előhozzuk a bennük rejlő erősségeiket.

Nagy kihívásnak tartjuk, hogy az első osztályba lépő gyerekekkel megszerettessük a tanulást és belső igényükké váljon a tudás utáni vágy. Ráadásul mindezt élményként, játékosan éljék meg. Rendkívül fontos, hogy az iskolába lépő kis elsősökből jó osztályközösség formálódjon, ahol barátokra lelnek, támogatást találnak, ahová jókedvűen érkeznek reggelenként.

Nyugodt, szeretetteljes, egymásra odafigyelő osztálylégkört igyekszünk kialakítani, amelyben fejlődhet a gyerekek önbizalma és tudása. Az óráinkon a pozitív légkör, az érzelmi biztonság megteremtésére törekszünk, természetesen a rend és a fegyelem megtartásával.

Teréz anya szavait idézve „A legjobb tanítók a gyermekek.” És ezt az előző osztályaink bebizonyították nekünk. Ők milyenek is voltak? Most elmeséljük.

Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán innen, az Alföldhöz pedig közel, egy kis ország kellős közepén, hol a kecskék mekegnek, a kutyák ugatnak, volt egy vidám iskola. Ebbe az iskolába mindenféle gyerek járt, többek között a mi osztályaink. Volt köztük pirospozsgás és sápadt, szorgalmas és lustább, étvágytalan és haspók, ügyeskezű és kissé ügyetlen, botfülű, kreatív, muzikális, matekzseni, természettudós, focista és miegyéb. Azonban így együtt alkották a kis közösségeinket.

Van, amikor csak az volt a feladat, hogy jól tanuljanak, van, amikor pedig az, hogy különböző versenyeken öregbítsék iskolánk, a Károly Róbert Általános Iskola hírnevét. De volt, amikor kis cowboyokként járták a táncot, hatalmas sikert aratva fiatalok, szülők, nagyszülők és idősek előtt. Akárcsak akkor, amikor a karácsonyi műsort úgy adták elő, hogy szem nem maradt szárazon.

A közös évek alatt sok új diák csatlakozott az osztályközösséghez különböző okokból – sajnos voltak olyanok is, akik elhagytak minket –, de ettől függetlenül mindig is igazi csapatot alkottak.

Szinte hibátlanok voltak, akiről minden pedagógus csak álmodhat…

Ugyanígy gondolunk a leendő kis elsőseinkre… Várunk Titeket, hogy közösen bebizonyítsuk, a valóság, az álomvilág és a mesék birodalma sokszor egyezséget mutat.